25 Mart 2013 Pazartesi

KARBONATLI BÖREK




Hem pratik,hem lezzetli....

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri birlikte yoğurup,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Merdane yardımıyla hamuru açıyoruz.İstediğimiz şekilde kesip,yağda kızartıyoruz.Afiyet olsun....:)

4 Mart 2013 Pazartesi

ISPANAKLI PASTA






Yiyenlerin ıspanak olduğunu bile anlayamayacağı bir tarif...

MALZEMELER
Hamuru için :
Yarım kilo ıspanak yaprağı
1 bardak sıvı yağ
1 bardak şeker
3 bardak un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu

Üzeri için :
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt

YAPILIŞI
Ispanakları saplarından ayırıp yapraklarını yıkıyıp,suda haşlıyoruz.Rondoda çok ince kıyıyoruz.Süzülerek soğumaya bırakıyoruz.Sıvı yağı,şekeri,unu,yumurtayı,kabartma tozunu iyice çırpıyoruz.İçine ıspanakları da koyup karıştırıyoruz.Yağlanmış kek kalıbına döküp pişiriyoruz.Kremşantiyi sütle karıştırıp krema yaptıktan sonra buzdolabında biraz dinlendiriyoruz.Pişen kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.Bu sırada dökülen kırıntıları atmıyoruz.Kekin ortasını ve üzerini kremşanti ile sıvıyoruz.Dökülen kırıntıları en son üzerine serpiyoruz.Afiyet olsun...:)