12 Ağustos 2012 Pazar

TIRTIL KURABİYE





Çayın yanına eşlik edecek ağızda dağılan bir tarif...

MALZEMELER
200gr margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İçine sürmek için:
sarella veya marmelat

Süslemek için:
benmari usulu eritilmiş çikolata
hindistan cevizi
toz fıstık
fındık

YAPILIŞI
Yoğurma kabımıza un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup yoğuralım.Azar azar un ekleyip,kabartma tozunu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Tırtıl şekilli kalıbımıza koyup şeklini çıkaralım (uzunluğu kısalığı zevkimize kalmış).Fırında pişirelim.Ilınan kurabiyelerimizin içine sarella veya marmelat sürüp iki kurabiyeyi birbirine kapatalım.Bir ucunu eritilmiş çikolataya batıralım,sonra istediğimiz süs malzemesine buluyalım.Servis edelim. Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder