16 Kasım 2013 Cumartesi

GALETA UNLU PATATESLİ POĞAÇA


Patatesli lezzetlerden biri...

MALZEMELER
1 kase galeta unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt veya süt
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İçi için:
yarım kg haşlanmış patates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Sıvıyağı,margarini,yoğurt ve kabartma tozunu alabildiği kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Diğer tarafta haşlanmış patatesi ezip,içine karabiber,pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıyoruz.İçli köfte gibi içini oyup,patatesli harcı koyup ağzını kapatıyoruz.Galeta ununa bulayıp,tepsiye diziyoruz.175 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun....)


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder