24 Aralık 2013 Salı

KALBURABASTI


 Türk mutfaklarında olmazsa olmaz bir tarif,muhteşem bir lezzet.Eskiler kalburla şekil verirmiş biz ise rendeyle verdik...

MALZEMELER
1 su bardağı tereyağ(eritilmiş ve ılıtılmış)
1 kahve fincanı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiğince un

İçi için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
Su ve şekeri kaynatalım,içine limon suyunu da ekleyerek bir iki taşım daha kaynatalım.Kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.Tereyağını,suyu,yumurtayı,kabartma tozunu,unu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirelim.Dinlenen hamurdan,yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak mekik şekli verdikten sonra,rendeye bastırarak şekil verelim.Hamurun tam ortasına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım.Bu çukur kısma ceviz içini yerleştirip,kapatalım.Tepsiye dizelim,175 derecede üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.Soğuyan şerbeti üzerlerine dökelim.Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder