8 Nisan 2014 Salı
KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Klasik bir tarif...
MALZEMELER
2 adet yufka
300gr kıyma
2 adet soğan
1 det yumurta sarısı
tuz
karabiber
sıvıyağ
su
YAPILIŞI
Soğanı ince ince doğrayıp,kıymayla birlikte yağda kavuruyoruz.İçerisine tuz ve karabiberi ekleyip,soğumaya bırakıyoruz.Yufkaları dörde bölüyoruz.Her bir parçayı yağlı suyla ıslatıyoruz.Sigara böreği gibi sarıp gül şeklini veriyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun....:)
Etiketler:
Börekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder