28 Ocak 2013 Pazartesi

PİZZA





Bizim evde çok beğenilir.Daha pişerken çıkardığı koku herkesi mutfağa toplar ve dumanı üstünde tüte tüte yenir.Piştikten sonra ki fotoğrafı yok elimde fırına girmeden önceki halini paylaşıyorum....

MALZEMELER
Hamuru için.:
yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı zeytinyağı
4-5 su bardağı un

Domates sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1'er çay kaşığı karabiber,tuz,kuru fesleğen,kekik
yarım çay bardağı su

Üstü için:
2 büyük boy domates
400gr doğranmış sosis
1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
3 adet yeşil biber
arzu ettiğiniz malzemeyi ekleyip çıkarabilirsiniz

YAPILIŞI
Sütün içinde maya eritilir.İçine toz şeker,tuz,zeytinyağı eklenir.Un boşaltılıp,ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur ve mayalanmaya bırakılır.Bir tavada yağ kızdırılıp,sarımsaklar içine eklenir.Hafif pembeleşince salça ve su eklenir.Geri kalan malzemeler eklenip bir taşım kaynatılıp ,soğumaya bırakılır.Mayalanan hamuru tekrar yoğurup,yağlanmış tepsiye yayın.Üzerine domates sosunu eşit bir şekilde dağıtın.Kaşar peynirinin yarısını hamurun üzerine serpin.Tüm malzemeyi hamura eşit olarak dağıtın.En üste kalan kaşarları serpin.225 derece ısıtılmış fırında hamuru pembeleşinceye kadar pişirin.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...:)



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder