25 Ocak 2013 Cuma

GÜL TATLISI





MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt 
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket margarin(oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un

İçi için:
1 su bardağı parçalanmış ceviz veya fındık

Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

YAPILIŞI
Şeker ve suyu kaynatıyoruz.İçine limon suyunu da damlattıktan sonra bir iki fokurdatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun.Daha sonra hamuru açıp çay bardağıyla kesin.Oluşan yuvarlakları beşerli beşerli şekildeki gibi birbirinin üzerine koyuyoruz.Bu yuvarlak dizininin en üst kısmına ceviz veya fındık koyup kendimize doğru kıvırıyoruz.Ortadan kesiyoruz.Oluşan gülleri yağlanmış fırın tepsisine dizip fırına veriyoruz.Kızarana kadar pişirip tepside biraz soğuduktan sonra soğuk şurubu döküyoruz.Bir gün bekledikten sonra servis ediyoruz.Afiyet olsun...:)  


                    

4 yorum :

  1. öncelikle sayfan hayırlı olsun aramıza hoşgeldin gül tatlısını yapıp yedim teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  2. Yaptım çok güzel oldu

    YanıtlaSil