12 Temmuz 2013 Cuma
ŞEKERPARE
MALZEMELER
250gr un
75gr pudra şekeri
1 adet yumurta
1çay kaşığı kabartma tozu
60gr margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
yarım litre su
yarım kilo şeker
yarım limon suyu
YAPILIŞI
Şerbeti pişirilir,soğumaya bırakılır.Hamuru için tüm malzemeler birlikte yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak,yuvarlanılır,tepsiye dizilir.175 derece fırında pişirilir.Pembeleşince çıkarılır,üzerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun...:)
Etiketler:
Şerbetli tatlılar
,
Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder