7 Temmuz 2013 Pazar

KIYMALI EL AÇMASI BÖREK



Marifetli hanımların sofralarının vazgeçilmezi...

MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağı su
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
250gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1adet soğan
tuz
karabiber

Katların arasına sürmek için:
1paket margarin(eritilmiş)

YAPILIŞI
Hamurunu yoğurup,dinlenmeye bırakıyoruz.Kıymayı küp küp doğranmış soğanlarla birlikte kavuruyoruz.Pirinci ve suyu ilave edip,pişmeye bırakıyoruz.Pişen iç harcı soğuduktan sonra karabiber serpiyoruz.Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıyoruz.Bu parçaları altışar bezeye bölüyoruz.Oklava yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Açtığımız bu katların arasına margarin sürüyoruz.Altı katı birlikte oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz.Yağladımız tepsiye koyuyoruz.Üzerine iç harcımızı döküyoruz.Diğer altı katıda oklava yardımıyla aynı şekilde açıp iç harcımızın üzerine kapatıyoruz.Kalan yağımızı da üzerine döküyoruz.Üzerini keseceğimiz şekilde çiziyoruz.175 derece de üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder