30 Ağustos 2013 Cuma

YUFKALI BÜZGÜ BÖREĞİ


Gün sofraları için bereketli bir tarif...

MALZEMELER
1 kilo yufka(5 yaprak)
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su

İçi için:
yarım kilo lor
yarım demet maydanoz
tuz

YAPILIŞI
İlk önce yumurtayı,sütü,sıvı yağ ve suyu bir kapta çırpıp,sıvı bir karışım hazırlıyoruz.Bir adet yufkayı masanın üzerine seriyoruz.Yaptığımız karışımla biraz ıslatıyoruz.Bir kenarını katlıyoruz,üzerine hazırladığımız iç malzemesinden biraz koyuyoruz.Sonra karşı kenarı kapatıyoruz.Tepsimizin boyuna göre kalan iki kenarı da kapatıyoruz.Sonra büzdürerek yağlanmış tepsimizin içine alıyoruz.Diğer kalan dört yufkayı da aynı işlemi yaparak tepsimizi dolduruyoruz.Kalan sıvı karışımı da üzerine dökerek 180 derecede fırına veriyoruz.Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder