21 Ocak 2014 Salı

PASTAHANE POĞAÇASI


Gerçek pastahane poğaçasıyla yarışır bir lezzet...

MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı şeker
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
2 tatlı kaşığı tuz

İçi için:
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

YAPILIŞI
Ilık sütümüzde mayamızı eritiyoruz.Ayrı bir yerde margarinimizi elimizle iyice ezerek yumuşatıyoruz.Ilık süt ve su ile eritilmiş mayamızı,tuzumuzu,şekerimizi,yumurtalarımızı ekliyoruz ve birbirine yediriyoruz.Unumuzu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.30-45 dakika ılık bir ortamda mayalanmasını bekliyoruz,mayası gelen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve arasına ufaladığımız peynirden koyup kapatıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal yardımıyla çiziyoruz.180 dercede pişiriyoruz.Afiyet olsun....)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder