5 Ocak 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


Zeytinyağlıların baş tacı...

MALZEMELER
250gr. salamura yaprak
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker

YAPILIŞI
Yarım çay bardağı yağda dolmalık fıstıklarımızı kavuruyoruz.Üzerine soğanları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.İçerisine pirinçleri de katıp kavuruyoruz.Tüm baharatları ilave edip,yarım su bardağı su koyup,suyunu çekene kadar kaynatıyoruz.Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Yarım saat sonra sormaya başlıyoruz.Sardığımız yaprakları tencerenin içine dizerek,üzerine iki yemek kaşığı yağ gezdiriyoruz.Üzerlerine şişmesini önlemek için bir tabak kapatıyoruz.Bir buçuk bardak su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Son kaynamada üzerlerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz.Sonra soğuk servis ediyoruz.Afiyet olsun...:)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder